Цената на бензина отново тръгна нагоре. Само  за последната седмица литър

...
Цената на бензина отново тръгна нагоре. Само  за последната седмица литър
Коментари Харесай

Шофьорите са в ужас, цените по бензиностанциите отново тръгнаха нагоре

Цената на бензина още веднъж потегли нагоре. Само  за последната седмица литър от най-масовия А95 е поскъпнал с 2 стотинки, демонстрират данните на уеб страницата fuelo.net, представени от Pariteni.bg. За месец цената на бензина се е повишила с 5 стотинки, като наклонността е нарастването да продължи. Днес на по бензиностанции литър А95 се продава от 2,39 лева до 2,89 лева Сериозна разлика се регистрира в другите вериги, като цената варира от 2,47 лв. за л до над 2,70 лв. за литър.

Още по-голямо повишаване има при дизела, като от през днешния ден една от веригите подвигна цената с 2 стотинки, а през вчерашния ден друга от тях с 1 стотинка. Така цена на дизела за седмица е скочила с 5 стотинки, а за месец – с 10 стотинки, като упованията са нарастването да продължи. 

50 стотинки стига разликата в цените на дизеловото гориво на другите бензиностанции в страната. Най-ниската цена е 2,49 лв. за литър, а най-високата – съвсем 3 лв. за литър. На огромните вериги литър дизел се продава от 2,59 лева до 2,81 лв.. Най-скъпо дизелът се е продавал тъкмо преди година, когато цената му е надхвърлила 2,90 лв. за литър, а най-евтино през лятото – едвам 2,45 лв. за литър.

След дълго време на застой цената на пропан-бутана също се покачва, като за последния месец нарастването е с 2 стотинки и цената му стига 1,27 лева за литър. Големите вериги оферират пропан-бутана на цени от 1,19 лв. за л до 1,30 лв. за литър. За последната година най-евтино газта е коствала при започване на юли – 0,87 лв. за литър, а най-скъпо – сега.

За разлика от другите горива метанът още веднъж поевтинява, като за седмица цената му е паднала с 2 ст. За кг, а за месец – със 7 стотинки и наклонността е понижението да продължи. На обектите кг метан се продава в огромни граници - от 2,05 лева до 2,59 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР